Fotoreportage en verslag van de 32ste Bibbertocht - VRIJDAG 11 maart 2022 ...

Klik op de fotograaf om een heel mooie fotoreportage te bekijken

die ons werd toegestuurd door Frans D'HaeyerePersartikel 32ste Bibbertocht - VRIJDAG 11 maart 2022 ...


Persartikel 31ste Bibbertocht - 23 februari 2020 ...


Foto's 30ste Bibbertocht - 24 februari 2019 ...

Dirk Cornelis stuurde ons deze mooie foto's, waarvoor onze oprechte dank ...

 

Klik op de aap en geniet ervan ...


Persartikel 30ste Bibbertocht - 24 februari 2019 ...FOTO'S van de 29ste Bibbertocht - 25 februari 2018 ...

Klik op de foto hierboven en je kan genieten van alle andere foto's ...


PERSARTIKEL - 29ste Bibbertocht - 25 februari 2018 ...


28ste Bibbertocht - 26 februari 2017 ...


27ste Bibbertocht - 27 februari 2016 ...

Een mooi verslag geschreven door Karin Moens kan je raadplegen door op het logo van de Wandelgazette te klikken ...

 

Tevens kan je de foto's van
Frans Deflem en Willy Palmkoeck bekijken ...


26ste Bibbertocht - 28 februari 2015 ...

Klik op het logo hierboven om het artikel en de foto's van Luc Bossuyt en Willy Palmkoeck te kunnen bekijken ...


Het artikel van Walter Algoedt kan je bekijken door te klikken

op het logo van

"4 op een rij" ...

24ste Bibbertocht - 23 februari 2013 ...


22ste Bibbertocht - 26 februari 2011 ...

873 deelnemers

(RBS 78 deelnemers)

 

door Kastaar

 

“Ja deze maal was de titel bibbertocht zeer juist gekozen door Rustige­bostappers Jabbeke. Het was behoorlijk koud, maar het ergste was die regen, bij momenten heel hard, eigenlijk geen weer om over naar huis te schrijven. Toch zijn wij ter plaatse en kiezen voor het 7 km parkoers.

 

Als wij aanstalten maken om te starten regent het zo hard dat wij een half uur wachten. Het is dan zo goed als over, met regenkledij en regenscherm zijn wij dan toch schampavie. Langs de sportvelden en een wijk verlaten wij de sporthal en komen op de Gistelse baan.

 

Pas als wij deze gekruist zijn gaat het over en het zal zo anderhalf uur blijven.

 

Wanneer wij aan de salons van Manoir de Stuivenberg voorbij zijn beginnen een festival van heerlijke bosdreven. Rustige Bos­stappers Jabbeke doen hun naam alle eer aan. Wij komen door het betrekkelijke jong bos van de Chartreuzinnen, een heerlijk rustig wandelgebied, om vervolgens de Biesbroek in te stappen en via een ommetje door het bos bereiken wij een oude schuur waar wij onze eerste rustpost benutten. Een proper opgesmukte schuur in de schaduw van de nationale sterrenwacht. Voor de liefhebber van dakgebinten en oude bouwstijlen is de kap echt een buitenbeentje. Zag je hoe die kap was opgezet zonder nagels, maar wel met houten pennen gemonteerd. Men kan perfect die kap afbreken en terug opbouwen zonder de minste schade. Deze bouwwijze werd vroeger ook toegepast bij de nomaden in hun vakwerkhuizen. Want eenmaal de vlakten afgegraven waren werden en er geen waardevolle grondstoffen konden opgedolven worden, braken zij hun woningen af en verhuisden naar andere horizonten waar zij terug een bestaan konden opbouwen.

 

Na de rust is het terug beginnen regenen en het plezier was er echt af. Spijtig voor Rustige bos­stappers Jabbeke, zij hadden nochtans hun best gedaan om een behoorlijke wandeldag te bezorgen. Nadien zijn wij wat langer blijven napraten, en hebben ook ons best gedaan om onze innerlijke kant wat nat te maken zodat wij evenwicht terugvonden in die zin van buiten en van binnen even nat. Wij hebben ook genoten van een heerlijke Vlaamse eetgelegenheid namelijk frieten met stovers en een heerlijke frisse pint, dag moeder, moet er nog zand zijn nee hoor. Zo zie je maar dat een regendag nog wat kan opgevrolijkt worden. In ieder geval voor de volgende wandeling komen wij zeker terug en dan hopelijk met heel mooi weer. Gasten hou jullie goed het allerbeste en tot de volgende wandeling.”