Woordje van de Voorzitter overlijden Wilfried Janssens ...

Op 26 december is onze trouwe Rustige Bosstapper Wilfried Janssens op de leeftijd van 77 jaar overleden.

Hij werd geboren op 13 december 1944.

De afscheidsplechtigheid gaat door op vrijdag 31-12-2021 om 10 uur in de aula van S·Allemeersch, Steenstraat 1 te Aartrijke.

Een tijd geleden kreeg hij te horen dat de artsen er alles zouden aan doen om hem te kunnen genezen. Een lange lijdensweg met behandelingen stond hem te wachten.

Maar het heeft niet mogen zijn. Wilfried heeft het vechten moeten opgeven.

Samen met zijn echtgenote Jeanine was Wilfried ettelijke jaren aangesloten bij onze wandelvereniging Rustige Bosstappers vzw. Sedert wanneer het precies weet ik niet meer.

Pas in 1998 heb ik het ledenbestand van een ander bestuurslid overgenomen en toen waren zij beiden al aangesloten.

De wandelclub bestaat ondertussen 38 jaar en ik denk dat ze, samen met nog een paar keiharde Bosstappers, één van de langst aangesloten trouwe leden zijn.

Hij was fier en trots op de Rustige Bosstappers en dat deed hij op zijn manier. Hij maakte steeds publiciteit bij de buren wandelclubs waar ze in de week of tijdens de weekends gingen wandelen.

Tot op de dag dat het steeds moeilijker werd om te stappen.

Wilfried was een wandelaar in hart en nieren. Samen waren ze steeds op weg naar één of andere wandeling. Hun vakanties stonden in het teken van de GR-routes. Geen enkel plekje in België was hen vreemd. Met hun caravan getrokken door de kenmerkende rode BMW en daarbij nog hun fietsen, de GR-wandelkaarten en GR-gidsen, wat mondvoorraad: dat was hun basisuitrusting om deze mooie routes in de natuur te bewandelen.

De tekst op de voorzijde van het rouwbericht van Wilfried is sprekend zoals hij was: “een sterke beer vol wijsheid, wilskracht en met een vechtlust bijna niet te temmen”.

We zullen hem missen als trouwe vriend die graag zijn levenservaringen deelde.
Hij stopte graag om een babbeltje te slaan.

In naam van het huidige bestuur en het nieuwe bestuur bied ik onze oprechte deelneming aan. Ik wens Jeanine en de familie veel sterkte en moed in deze donkere, moeilijke dagen. Zoek troost en warmte bij elkaar.

We zullen Wilfried zeker niet vergeten en hem herinneren als een moedige doorzetter.